Elisabeth Minnemann nieuwe bestuursvoorzitter NHTV

Elisabeth Minnemann is vanaf 1 april 2018 de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van NHTV Breda University of Applied Sciences.

Minnemann gaat bij NHTV (vanaf september 2018, Breda University of Applied Sciences) van start met de implementatie van de lange termijn positionering, samen met het zittende collegelid Nico van Os. Gelet op de eerder geformuleerde ambities komt haar kennis en ervaring hierbij goed van pas. Belangrijk daarbij is het inzetten op kansrijke verbindingen tussen de verschillende academies, het verder uitbouwen van een uitdagend en internationaal studieklimaat op de nieuwe campus en het verder versterken van de band met de (internationale) industrie.

Elisabeth Minnemann: “NHTV staat bekend om haar expertise en kwaliteit van onderwijs. Het is een privilege voor mij om hierop voortbouwend mijn achtergrond en ervaring in te zetten om NHTV verder tot een topinstelling te ontwikkelen die excellent onderwijs in nauwe verbinding met het beroepenveld biedt. Een plek die studenten en medewerkers inspireert hun talenten te ontwikkelen: Breda University of Applied Sciences”

Minnemann was de laatste twee jaar werkzaam als Directeur Internationaal bij de Gemeente Den Haag en was hier onder andere betrokken bij de internationale profilering en positionering van de stad Den Haag.

Van 2009 tot 2015 was zij Directeur bij Hogeschool Rotterdam van opeenvolgend het Instituut voor Managementopleiding en het Instituut voor Bedrijfskunde. Hier werkte zij ondermeer aan een aantal onderwijsinnovaties, ontwikkeling van kenniscentra en het internationaliseringsbeleid van de hogeschool.

Elisabeth Minnemann, geboren in Duitsland, studeerde Psychologie aan de Universiteit Bonn. Daarna werkte ze enige jaren als docent en onderzoeker aan de Universiteit Heidelberg. Hier promoveerde ze in 1993. Vervolgens werkte Minnemann enkele jaren in het bedrijfsleven in Nederland en Maleisië.

Elisabeth Minnemann volgt Hein van Oorschot op, die sinds 2012 bestuursvoorzitter is bij NHTV Breda en per 1 april 2018 afscheid neemt wegens het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd.